fbpx

Minoka HR

În sprijinul angajatorilor

    Este o perioadă în care mulţi angajatori sunt forţaţi să-şi reducă activitatea sau chiar să renunţe la o parte din personal.

    Supunem atenţiei lor câteva soluţii:

    1. Pentru acei angajatori care şi-au creat o rezervă bugetară există posibilitatea de a-şi păstra şi fideliza salariaţii apelând la prevederile Codul muncii:

    Art. 122 – (3) În perioadele de reducere a activităţii angajatorul are posibilitatea de a acorda zile libere plătite din care pot fi compensate orele suplimentare ce vor fi prestate în următoarele 12 luni.

    Apreciind că această perioadă de pandemie va lua sfârşit în 3-5 luni, este mai bine să-şi păstreze salariaţii care îşi fac bine treaba decât să reia la sfârşitul acestei pandemii procedura angajărilor, deoarece cheltuielile cu formarea forţei de muncă vor fi mult mai mari, iar riscurile nu pot fi acum estimate.

    2. În cazul situaţiei extreme în care ar trebui să fie disponibilizată o parte din personal, puteţi contacta alţi angajatori care în această perioadă au nevoie de personal ca rezultat a creşterii volumului de activitate / vânzări, pentru a prelua temporar o parte din angajaţii dumneavoastră care să fie selectaţi de aceştia şi care să revină în societatea dumneavoastră când vă veţi relua activitatea normal. Această acţiune ar reprezenta pentru salariaţii dumneavoastră o dovadă de grijă şi înţelegere pentru nevoile lor.

Va doresc sa luati decizii intelepte!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *